onsdag 16. mars 2011

Snart et halvt års drift :)

Nå har vi drevet prosjektet i snart et halvt år, og førstehjelperne har vært ute hele 17 ganger. Mange pasienter har fått god hjelp på grunn av innsatsen dere alle har lagt ned i prosjektet. Aktuelle problemstillinger som førstehjelperne har vært ute på innebefatter blant annet pustebesvær hos voksne og barn, hjerteinfarkt, hjertestans og alvorlig blodforgiftning. Tilbakemeldinger fra alle ledd er positive, og vi skal være stolte av hva vi har fått til sammen!

Fra 1.mars registrerer vi hendelser inn mot forskningsdelen av prosjektet. Undertegnede og fagansvarlig ved legevakten Aslak Hovda Lien vil stå for denne innsamlingen. Datagrunnlaget vil bli behandlet videre av Erik Zakkariassen ved Stiftelsen Norsk Luftambulanse, og en presentasjon av resultater vil bli gjort tilgjengelig i løpet av 2013.

Den siste tiden har det vært gjennomført re-trening for førstehjelperne i Sørreisa, Fjordgård, Botnhamn og Tranøy. Det planlegges trening på de andre stasjonene fortløpende.

Når det gjelder kursing av nye førstehjelpere vil det bli avholdt kurs i mai. Dato er satt til 28-29.mai på Finnsnes. Nærmere stedsangivelse kommer vi tilbake til.

Stå på videre! Mvh Thomas

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar